VERZENDING EN LEVERTERMIJN

► WAT IS DE LEVERTERMIJN EN WAT ZIJN DE VERZENDKOSTEN?

Alle info i.v.m. levertermijn en verzendkosten vindt u op deze pagina.

► KAN IK MIJN PRODUCT RETOURNEREN?

Retour kan binnen 14 dagen na ontvangst van de goederen. Hiervoor dient u via mail contact op te nemen en wij bezorgen u de nodige documenten.

Indien er een gravure op het product staat, is retourneren niet mogelijk.

► KAN IK MIJN BESTELLING ANNULEREN?

Indien wij nog niet begonnen zijn aan het maken van uw bestelling, kan deze nog geannuleerd worden.
Wacht daarom niet te lang om ons te contacteren. Van zodra wij gestart zijn met het verwerken van ons materiaal, is annuleren niet meer mogelijk.

► IK HEB TWEE BONNEN, MAAR KAN DEZE NIET INGEVEN BIJ HET UITCHECKEN

Ons systeem laat het inderdaad niet toe verschillende codes in te geven. Stuur gerust een mailtje, dan brengen wij jouw bestelling handmatig in orde.


MATERIAAL

► WELK SOORT LEDER WORDT GEBRUIKT VOOR DE TASSEN?

Het kwalitatief hoogwaardige vol aniline leder is de meest natuurlijke ledersoort en wordt in de lederindustrie gezien als het neusje van de zalm. Dit leder wordt na het looien doorgeverfd in vaten en is vaak alleen voorzien van een fijne beschermende laag. Voor de rest wordt het leder gelaten zoals het door de natuur is gevormd. Het leder is gemaakt van de mooiste huiden en voelt zacht en soepel aan. De natuurlijke littekens en kleurnuances zijn nog duidelijk zichtbaar en laten de schoonheid van de natuur volledig tot zijn recht komen. Vol aniline leder is het meest authentieke leder dat er is.

► PLANTAARDIG LOOIEN

Looien van leder kan op 2 manieren gebeuren: in een bad van natuurlijke tannines of looizuren, ofwel via een oplossing gebaseerd op zware metalen zoals chroom.

Wij werken met leder dat op de plantaardige manier werd gelooid. Het is een traditioneel en ambachtelijk proces dat gebruik maakt van het looizuur van verschillende bomen en planten, met behulp van de schors, takken, bladeren en vruchten. Het looiproces duurt vrij lang, één tot drie maanden. Dit proces kan worden versneld door de toevoeging van synthetische looimiddelen zoals chroom of kwik. Door de populariteit van leder in de confectie, is het gebruik van chroom de meest populaire manier van looien. Het is snel en goedkoop en er is minder materiaal voor nodig. Het gebruik van chroom is echter schadelijk voor de natuur en voor de gezondheid van de mensen die er mee werken.

Wij kiezen bewust voor leder dat gelooid werd op de plantaardige manier. Niet alleen is dit product veel duurzamer, het materiaal leeft ook veel meer, wat het natuurlijke karakter onderstreept. Na gebruik ontstaat een mooie glans, die patina genoemd wordt.

► HOE ONDERHOUD IK MIJN TAS HET BEST?

Doordat volaniline leder niet dichtgeverfd is, is het gevoelig voor vuil en vocht. Om de natuurlijke uitstraling te behouden, is onderhoud noodzakelijk. Het leder wil voornamelijk vet en bescherming tegen vocht. Invetten met bijenwas of ledervet werkt prima. Ook een spray tegen vocht is onmisbaar. Geschikte producten vindt u op de pagina 'MATERIAAL'.

 


ARMBANDEN EN WEGLOOPBANDJES

► WELKE MAAT ARMBAND NEEM IK?

Maten staan aangegeven in het keuzevak. Draag je je armband liefst aansluitend, kijk dan eerder naar de bovengrens. Hou je meer van een losse armband, hou dan rekening met de ondergrens. Meet de pols goed na, strak rond de huid, zonder speling.

► WAT ALS DE ARMBAND NIET PAST?

Het is helaas niet mogelijk de armband te verstellen. Indien het echt nodig is, kunnen wij de armband inkorten. Daarvoor moeten wij echter een volledig nieuw slot plaatsen, dus daarvoor vragen wij een forfait van €10. De armband langer maken kan niet. Meet dus zeker de pols op voorhand goed na.

► HOE LANG ZIJN DE ARMBANDEN?

De opgegeven maten zijn de BINNENmaten. Het is dus niet nodig om extra speling te rekenen voor de dikte van het leder.
S: 16,5cm - voor een pols vanaf 14cm tot en met 16cm
M: 18,5cm - voor een pols vanaf 16cm tot en met 18cm
L: 20,5cm - voor een pols vanaf 18cm tot en met 20cm

Maat armband

Binnenmaat (cm)

Max. omtrek pols (cm)

S

16,5

16

M

18,5

18

L

20,5

20

 

► VOOR WELKE LEEFTIJD ZIJN DE WEGLOOPBANDJES?

De bandjes zijn verstelbaar. Dus in principe zouden ze door kinderen van een maand of 6 tot een jaar of 10 kunnen gedragen worden. Alles hangt natuurlijk af van de polsomtrek van uw kind. Indien uw kind opvallend dunne of brede polsen heeft, kan u steeds vragen het bandje wat kleiner of groter te maken.

► KUNNEN DE BANDJES TEGEN WATER?

Ja, de bandjes mogen mee in het zwembad, de zee en in bad.

► HOE LANG OVERLEEFT HET BANDJE?

Leder is een natuurproduct, gevoelig aan invloeden van buitenaf. De levensduur van de bandjes is daardoor moeilijk te voorspellen. Afhankelijk van hoe vaak het aan en uit gaat, hoe veel het kindje er aan friemelt, hoe vaak je gaat zwemmen... gaat het bandje al dan niet sneller slijten. Onze eigen kinderen dragen de bandjes 5 à 12 maanden, zonder ze uit te doen. Bij intensief gebruik (zwemles, chirokamp, zandkastelen bouwen, stevig ravotten...) kan dit ook minder lang zijn, terwijl sommige kindjes ze zelfs een jaar aanhouden.

► IS HET NORMAAL DAT DE KLEUR AF GAAT?

Het leder dat we gebruiken is doorgekleurd, zonder vernislaag. Leder met een vernislaag kunnen we niet gebruiken, omdat de gravure te snel onleesbaar wordt en de toplaag er af kan gaan als het vaak in water komt. Net zoals bij een nieuwe jeans kan het leder dus kleur afgeven als het nat wordt. Dat vermindert met verloop van tijd.

 


GRAVURES

► WAAR KOMT MIJN GRAVURE?

Omdat wij goed nagedacht hebben over de look van onze tassen en omdat een gravure meestal iets persoonlijks is, plaatsen wij deze standaard aan de binnenkant, op de voor ons gemakkelijkst bereikbare plek. Hierbij houden we rekening met scharnierpunten en ondergrond. Indien je graag de gravure op een afwijkende plaats wil, kan dit in overleg gebeuren, dan bekijken wij of de vraag mogelijk is.

© 2015 - 2024 Atelier Feryn | sitemap | rss