VERZENDING EN LEVERTERMIJN

WAT IS DE LEVERTERMIJN?

Wij werken elke maandag aan de kleinere gepersonaliseerde hebbedingen.
Indien je bestelt voor maandag 9u, gaat je pakketje op dinsdag mee met de koerier. Bestellingen die later komen, worden met plezier de week erna gemaakt.


Indien je je tas wil laten personaliseren met een gravure moet je rekening houden met een kleine wachttijd (1 week extra).
Een digitale cadeaubon wordt zo snel mogelijk opgemaakt en per mail verstuurd. Dit is geen automatisch systeem waardoor je deze niet onmiddellijk in je mailbox zal zien verschijnen.  Een cadeaubon in kaartvorm wordt de dag zelf of daarop volgende werkdag met de post verstuurd.   
De code die op de bon staat, wordt pas geactiveerd na het ontvangen van de betaling.

Jammer genoeg kunnen wij eventuele vertragingen bij bpost niet voorzien.  

WAT ZIJN DE VERZENDKOSTEN?

Verzending in België: €3
Voor verzending buiten België wordt de prijs in het winkelmandje berekend.

KAN IK MIJN PRODUCT RETOURNEREN?

Uiteraard zijn wij pas tevreden als u ook tevreden bent. Daarom staan wij open voor elke feedback.
Denk er wel aan dat de kans groot is dat wij dit product speciaal voor jou maakten, en dat we er veel tijd, materiaal en liefde in staken. ;-) Goederen die gemaakt zijn in een combinatie die door jou gekozen werd, worden niet teruggenomen. Ook indien er een gravure in de tas werd gezet, kunnen wij deze niet meer terugnemen.

Wil u zeker zijn dat u de juiste tas kiest, kom dan gerust langs in ons atelier. Daar kan u de tas live bekijken, passen en goedkeuren.

Kleine accessoires met een gravure (ook indien dit een standaard gravure is) kunnen niet geretourneerd worden, aangezien wij deze maken op bestelling.

KAN IK MIJN BESTELLING ANNULEREN?

Indien wij nog niet begonnen zijn aan het maken van uw bestelling, kan deze nog geannuleerd worden.
Wacht daarom niet te lang om ons te contacteren. Van zodra wij gestart zijn met het verwerken van ons materiaal, is annuleren niet meer mogelijk.

ARMBANDEN en WEGLOOPBANDJES

WELKE MAAT ARMBAND NEEM IK?

Maten staan aangegeven in het keuzevak. Draag je je armband liefst aansluitend, kijk dan eerder naar de bovengrens. Hou je meer van een losse armband, hou dan rekening met de ondergrens. Meet de pols goed na, strak rond de huid, zonder speling.

WAT ALS DE ARMBAND NIET PAST?

Het is helaas niet mogelijk de armband te verstellen. Indien het echt nodig is, kunnen wij de armband inkorten. Daarvoor moeten wij echter een volledig nieuw slot plaatsen, dus daarvoor vragen wij een forfait van €10. De armband langer maken kan niet. Meet dus zeker de pols op voorhand goed na.

HOE LANG ZIJN DE ARMBANDEN?

De opgegeven maten zijn de BINNENmaten. Het is dus niet nodig om extra speling te rekenen voor de dikte van het leder.
S: 16,5cm - voor een pols vanaf 14cm tot en met 16cm
M: 18,5cm - voor een pols vanaf 16cm tot en met 18cm
L: 20,5cm - voor een pols vanaf 18cm tot en met 20cm

Maat armbandBinnenmaat (cm)Max. omtrek pols (cm)
S16,516
M18,518
L20,520

MIJN WEGLOOPBANDJE IS NIET MOOI VLAK MEER, WAT NU?

Je kan het bandje goed nat maken en vlak laten drogen op een handdoek of strak rond de pols. Dan vindt het zijn egale vorm enigszins terug.

VOOR WELKE LEEFTIJD ZIJN DE WEGLOOPBANDJES?

De bandjes zijn verstelbaar. Dus in principe zouden ze door kinderen van een maand of 6 tot een jaar of 7 kunnen gedragen worden. Alles hangt natuurlijk af van de polsomtrek van uw kind. Indien uw kind opvallend dunne of brede polsen heeft, kan u steeds vragen het bandje wat kleiner of groter te maken.

IS HET NORMAAL DAT DE KLEUR AF GAAT?

Het leder dat we gebruiken is doorgekleurd, zonder vernislaag. Leder met een vernislaag kunnen we niet gebruiken, omdat de gravure te snel onleesbaar wordt. Net zoals bij een nieuwe jeans kan het leder dus kleur afgeven als het nat wordt. Dat vermindert met verloop van tijd.

HOE LANG OVERLEEFT HET BANDJE?

Leder is een natuurproduct, gevoelig aan invloeden van buitenaf. De levensduur van de bandjes is daardoor moeilijk te voorspellen. Afhankelijk van hoe vaak het aan en uit gaat, hoe veel het kindje er aan friemelt, hoe vaak je gaat zwemmen... gaat het bandje al dan niet sneller slijten. Onze eigen kinderen dragen de bandjes 3 à 8 maanden, zonder ze uit te doen. Bij intensief gebruik (zwemles, chirokamp, zandkastelen bouwen, stevig ravotten...) kan dit ook minder lang zijn, terwijl sommige kindjes ze zelfs een jaar aanhouden.

GRAVURES

HOE STUUR IK EEN GRAVURE DOOR?

De gewenste gravure mag je doorsturen via mail naar contact@atelierferyn.be
Indien het een tekst is, sturen wij een voorstel van verschillende fonts waaruit je kan kiezen. Eigen handschrift is uiteraard ook mogelijk, dan volstaat het de tekst op te schrijven en een duidelijke foto of scan door te mailen. Indien je iets anders wil laten graveren dan een tekst, vragen wij even contact op te nemen om de opties te bespreken.

WAAR KOMT MIJN GRAVURE?

Omdat wij goed nagedacht hebben over de look van onze tassen en omdat een gravure meestal iets persoonlijks is, plaatsen wij deze standaard aan de binnenkant, op de voor ons gemakkelijkst bereikbare plek. Hierbij houden we rekening met scharnierpunten en ondergrond. Indien je graag de gravure op een afwijkende plaats wil, kan dit in overleg gebeuren, dan bekijken wij of de vraag mogelijk is.

OP FOTO BESTELLEN IS MOEILIJK...

WAAR KAN IK DE HANDTASSEN IN HET ECHT ZIEN?

Wij hebben voorlopig geen externe verkooppunten, alles gaat bij ons rechtstreeks uit het atelier naar de klant. Indien u graag de handtassen wil komen bekijken, bent u welkom in ons atelier in Deerlijk. Hou er echter rekening mee dat wij geen winkel zijn, en dat er dus niet altijd iemand aanwezig is. Indien u zeker wil zijn dat u geholpen wordt, kan u een afspraak maken via mail of ons even opbellen.

BEN IK ZEKER DAT DE KLEUR VAN MIJN HANDTAS OF WEGLOOPBANDJE PRECIES DEZELFDE IS ALS OP DE FOTO?

Nee, op een foto valt niet te oordelen. Wij hebben onze uiterste best gedaan de producten zo realistisch mogelijk te fotograferen, maar er is uiteraard steeds een miniem verschil met de werkelijkheid. Ook de instellingen van het scherm waarop u kijkt, kunnen zorgen voor een kleurafwijking. Indien u de creaties in levende lijve wil zien, kan u steeds langskomen in ons atelier. Hou er echter rekening mee dat wij geen winkel zijn, en dat er dus niet altijd iemand aanwezig is. Indien u zeker wil zijn dat u geholpen wordt, kan u een afspraak maken. Bovendien moet u er rekening mee houden dat leder een natuurproduct is. De kop van het vel kan verschillen van kleur tegenover de kont. En door contact met zonlicht, vocht en vet bij gebruik, kan de kleur ook geleidelijk aan een beetje veranderen. Zie dit als een heerlijk eigenwijze karaktertrek van een natuurlijk materiaal.

MATERIAAL

WELK SOORT LEDEREN WORDT GEBRUIKT VOOR DE TASSEN?

Het kwalitatief hoogwaardige vol aniline leder is de meest natuurlijke ledersoort en wordt in de lederindustrie gezien als het neusje van de zalm. Dit leder wordt na het looien doorgeverfd in vaten en is vaak alleen voorzien van een fijne beschermende laag. Voor de rest wordt het leder gelaten zoals het door de natuur is gevormd. Het leder is gemaakt van de mooiste huiden en voelt zacht en soepel aan. De natuurlijke littekens en kleurnuances zijn nog duidelijk zichtbaar en laten de schoonheid van de natuur volledig tot zijn recht komen. Vol aniline leder is het meest authentieke leder dat er is.

PLANTAARDIG LOOIEN
Looien van leder kan op 2 manieren gebeuren: in een bad van natuurlijke tannines of looizuren, ofwel via een oplossing gebaseerd op zware metalen zoals chroom.

Wij werken met leder dat op de plantaardige manier werd gelooid. Het is een traditioneel en ambachtelijk proces dat gebruik maakt van het looizuur van verschillende bomen en planten, met behulp van de schors, takken, bladeren en vruchten. Het looiproces duurt vrij lang, één tot drie maanden. 
Dit proces kan worden versneld door de toevoeging van synthetische looimiddelen zoals chroom of kwik. Door de populariteit van leder in de confectie, is het gebruik van chroom de meest populaire manier van looien. Het is snel en goedkoop en er is minder materiaal voor nodig. Het gebruik van chroom is echter schadelijk voor de natuur en voor de gezondheid van de mensen die er mee werken.

Wij kiezen bewust voor leder dat gelooid werd op de plantaardige manier. Niet alleen is dit product veel duurzamer, het materiaal leeft ook veel meer, wat het natuurlijke karakter onderstreept. Na gebruik ontstaat een mooie glans, die patina genoemd wordt.

HOE ONDERHOUD IK MIJN TAS HET BEST?

Doordat volaniline leder niet dichtgeverfd is, is het gevoelig voor vuil en vocht. Om de natuurlijke uitstraling te behouden, is onderhoud noodzakelijk. Het leder wil voornamelijk vet en bescherming tegen vocht. Invetten met bijenwas of ledervet werkt prima. Ook een spray tegen vocht is onmisbaar.

 

 

 

 

 

 

© 2015 - 2021 Atelier Feryn | sitemap | rss